Visie


KlinkKlank wilt graag een open huis zijn voor jong en oud, waar we een meerwaarde kunnen schenken voor wie dit wenst. Een meerwaarde op muzikaal vlak en nog meer. KlinkKlank mag een huis zijn waar mensen elkaar ontmoeten. Waar we vanuit een intrinsieke motivatie meer te weten willen komen over muziek, dans, verhaal, relaxatie en waar ademhaling een belangrijk element in is. Een huis waar we informatie vinden en uitwisselen hoe we ons kind op een meest optimale manier kunnen laten verder ontwikkelen.

Een regel die bij ons hoog in het vaandel wordt gedragen is dat het kind zichzelf mag zijn, zich aanvaard voelt, waardoor het zich op zijn tempo kan verder ontwikkelen!

Deze persoonlijke ontwikkeling willen we op zo’n speelse en creatief mogelijke manier uitvoeren. Het woord ‘moeten’ proberen we zo veel mogelijk te vervangen door ‘mogen’! Vraag aan uw kind wat dit wilt zeggen en zij zullen u het antwoord geven!

Als we spreken over muziek in al zijn facetten, dan spreken we over een totaal ontwikkeling. Niet enkel het muzikale wordt ontwikkeld, maar muziek maakt nog meer wakker. We kunnen gewoon niet stil blijven staan wanneer we muziek beleven. Dus aandacht aan onze motoriek die toegespitst is op de leeftijd is niet te onderschatten. Ook wordt er veel gezongen, hierbij hoort tekst, zowel jong als oud ontwikkelt hierbij zijn woordenschat uit. Voor onze jongsten (baby’s, peuters, kleuters,..) horen zij onze moedertaal, leren ze hem te begrijpen en te registreren. We werken dikwijls in kleine groepjes waardoor het gemakkelijker is om meer aandacht te schenken aan het individu. Kinderen als volwassenen leren van elkaar, door te kijken, te luisteren en het uit te voeren, dit zien we iedere keer weer bij onze deelnemers.

Iedereen is in een proces om iets te leren … of moeten we misschien beter zeggen ‘iedereen is een proces’. KlinkKlank wilt in eerste instantie staan voor een proces om uiteindelijk iedereen te helpen zijn doel te bereiken.