Boek op Schoot


Voorlezen voor baby’s en peuters?

Baby’s kunnen vaak al veel meer dan je denkt. Al van in de buik luisteren en herkennen ze je stem.  Daarvoor begrijpen ze niet altijd de woorden die je zegt, maar ze genieten wel van de intonatie, de melodie en het ritme van je stem.

Elke baby geniet van de aandacht van mama en papa, het bewegen van je mond wanneer je praat. Ze proberen je klanken te imiteren, zelf nieuwe geluidjes te maken.

Voorlezen is hierbij een ideale manier om deze aangename interactie met je kindje te hebben.

Wat is Boek op Schoot?

Wil je eens genieten van een levendig verhaal samen met uw kindje (+/- 13 mnd t/m 3 jaar)? Voorlezen maar dan eens op een andere manier? Kom dan naar ons Boek op Schootleesmoment. Een fijn luister- en doemoment om samen met uw kind van te genieten. Het verhaal wordt gebracht in prentvorm, zodat iedereen goed kan volgen, maar wordt levendiger gemaakt a.d.v. klanken, liederen, versjes, rijmpjes, e.a.  Nadien is het mogelijk om dit boek bij uw bibliotheek te lenen, zodat jullie thuis verder kunnen nagenieten. Een fijne manier om uw kind kennis te laten maken met verhalen, maar ook prettig om de wereld van de bibliotheek binnen te stappen.

 

De boeken

 

Bever vindt het een vrolijke dag, want hij is jarig.

In zijn eentje viert hij zijn verjaardag.

Best saai eigenlijk.

Als zijn vrienden komen, is het pas een echt feest.

Een superfeest!

 

 

 

 

 

 

‘Hallo, Pinguïn!’ zei Ben.

Pinguïn zei niets.

‘Kun je praten?’ vroeg Ben.

Pinguïn zei niets.

Hoe krijg je een pinguïn aan het praten?

 

 

 

Op zoek naar pinguïn

Polly Dunbar, de schrijfster van het boek over de pinguïn die maar niet praten wil, heeft een zeer leuke site waar we pinguïn al eens kunnen zien. Maar let op want hij is verstopt!  Misschien kan je hem samen met je kindje gaan zoeken. Vinden jullie hem?

http://www.pollydunbar.com/

In itunes kan je de liedjes en tekst die bij het boek horen downloaden, deze zijn in het engels te horen.

http://itunes.apple.com/gb/album/the-songs-from-penguin/id397123798

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview

Noëmie Coopman (°2002), een meisje van de Vrije Basisschool Sint Macharius te Laarne, zat met een vraag: “Hoe komen schrijvers tot hun boek?”. Dus besloot ze op stap te gaan en al snel kwam ze in contact met Kathleen Amant. Een schrijfster van o.a. de boeken Anna en haar avonturen. Ook nieuwsgierig wie Kathleen Amant is? Klik dan gauw op interview Kathleen Amant.