Vakantiekamp


Een blik door het vergrootglas

Samen klanken delen, eenvoudige instrumenten ontdekken, basiselementen van de muziek op een speelse manier eigenmaken. Maar hier blijft het niet bij. Ons muziekkamp bestaat uit meer, ook dans en beweging komen aanbod, de ruimte om je heen bewust worden, stilstaan bij jezelf en bewegingen van de ander observeren. Ook kinderyoga en ademhaling horen hier bij. Samen verhalen verzinnen en deze uitvoeren. Hebben we nood om al onze ideeën op papier te kleuren of te knutselen, dan maken we ook hier tijd en ruimte voor.

Voor ons is het belangrijk dat de kinderen zichzelf mogen zijn, dat ze hun energie en ideeën begrijpen en kunnen uitvoeren.  Al deze spinsels vragen veel concentratie. Rust is een goede manier om alles te kunnen verwerken. Daarom bestaat dit kamp voor de jongste onder ons (3 – 5 jaar) uit enkel de voormiddag (9.30 – 12.30 uur). Zodat zij de volgende ochtend hun nieuwe spinsels kunnen uitvoeren of hun oude spinsels verder kunnen uitwerken.
Onze leeftijdsgroepen houden we klein (max. 12 tot 14 kinderen), zodat elk kind zijn ruimte krijgt om zich te exploreren.

De zorg betreft voeding willen we graag met jullie delen. Wij zorgen voor fruit en water in de ochtendpauze en een lekkernij met een sapje tijdens de middagpauze. Dit is volledig biologisch! Als papa en mama kunnen zorgen voor   het lunchpakket (incl. drankje), dan vormen we een mooie cirkel.

Ons kamp start om 9.30 uur. Om ouder en kind de tijd en ruimte te geven om  ons te leren kennen, gaan onze deuren al open vanaf 9 uur. Zo krijgt iedereen ruimte om even te spelen, een babbeltje te doen, elkaar te leren kennen. Zodat we  rond 9.30 uur de ouders kunnen uitzwaaien en starten met onze kriebels.

Aangezien dat we vooral werken aan het proces en minder aan een specifiek toonmoment, leek het ons fijn om jullie alle dagen op de hoogte te houden van onze ontwikkelingen. Dit uiten we door een verslag op onze website te zetten, met enkele foto’s die we de afgelopen dag hebben genomen. Op deze manier zijn papa/mama/opa/oma ook betrokken bij ons kamp.

Op de laatste dag om 16 uur, wanneer de ouders de kinderen komen halen, delen we graag onze ervaringen en verhalen samen met een kopje koffie/thee, een sapje en een lekkernij.