Muziek op Schoot


Muziek op Schoot (0 – 5 jaar)

Baby’s, dreumesen, peuters en kleuters kunnen echt genieten van muziek. Ze vrolijken helemaal op wanneer je voor hen zingt of met hen danst. En het is verwonderlijk hoe snel ze de dingen opnemen!
Het is daarom ook zalig om te zien hoe de relatie tussen ouder en kind wordt verstevigd door interactie. We zingen allerlei liedjes, dansen op verschillende muziekstijlen, eenvoudige versjes schudden we uit onze mouw en ze vinden de schootspelletjes geweldig. Dit alles wordt verrijkt a.d.v eenvoudige muziekinstrumenten (sambaballen, tambourijnen, schudeitjes, ritmestokjes, klankstaven, e.d.) en speelse attributen. Aangezien er binnen elke leeftijdsgroep plaats is voor maximum 6 tot 8 kinderen, zorgt dit er voor dat de kinderen voldoende ruimte krijgen om op ontdekking te gaan en dat we ook voldoende aandacht kunnen schenken aan elk kind.  Aan het begin van de reeks starten we met een repertoire die we tijdens de reeks verder uitbouwen. Herhaling is hierbij uiteraard ook zeer belangrijk.
De liedjes zijn eenvoudig te onthouden. Zodat jullie thuis kunnen verder genieten. Het is dan ook verwondelijk hoe snel de kinderen het hele concept begrijpen en hanteren.
De les duurt 45 minuten waarbij we het laatste kwartier tijd maken voor een koffie/thee moment.
Uiteraard zijn beide (groot)ouders/verzorgers altijd welkom om mee te doen.