Tweede kampdag in Kortrijk


Dat was fijn om te zien hoe de lachende gezichtjes binnenkwamen. Veel plezier en goed weer zijn we aan deze dag begonnen. Deze keer was het voor woestijnmuziek naar waar we op zoek moesten gaan. Blub de goudvis had zijn vriend Krok de krokodil meegenomen. Toch een bizar wezen, maar wel vriendelijk.
Goed, wat leeft er zoal in een woestijn? Aja, een slang. Hmmm, slangenmuziek en slangenbewegingen die kunnen we zeker maken. Eerst met ons lichaam, vervolgens met onze handen en dan kwamen er lintjes bij te pas. Deze lintjes maakten we dan weer rijker met echte slangenmuziek. Deze muziek konden we maken via onze éénvingerfluitjes. De kinderen vonden dit super tof! Je kon hierdoor er 2 verschillende klanken uithalen. Hard-zacht, heen-weer, stop, dat waren de elementen die vooral voorkwamen tijdens ons slangengefluit.

Het Krok de krokodillenspel hierbij konden we ons goed uitlaten.
In de woestijn zijn er verschillende klanken te herkennen. Maar welke? Deze zochten we via een hoorspel. We hoorden een muziekinstrument en moesten raden bij wie/wat dit geluid hoorde. Zo hebben we een kikker gehoord, een ratelslang, de bellenstok van de krokodil, regen (?), kameel, … Na dit hoorspel zocht iedereen zijn instrument uit en vormden we een orkest en maakte een muziekverhaal.

Onze maagjes werden gevuld met bananen en watermeloen. Voor sommigen was de watermeloen even wennen, maar het werd zeker wel geapprecieerd. Nog wat spelen in de speeltuin en we konden weer verder gaan.

Jan de slang en Krok de krokodil werden vervuld van kleurenpracht door de jongste en de oudste kinderen maakten hun eigen fantasie op papier. Terwijl er druk gekleurd en vertelt werd waren er een paar die op zoek waren gegaan naar Blub de vis en de krokodil. Het was prachtig om te zien hoe zij met hun tweetjes het verhaal nog eens overdeden. Een waar genoegen om dit te volgen.

In de zee groeien planten, horen we die groeien, horen we hiervan iets in de zee? Geen idee, we gaan op zoek en luisteren.

Als afsluiter kwam dan het voorleesmoment. De kinderen kennen dit moment al vrij snel, ze vinden het zalig om te luisteren naar een boeiend verhaal. Ook hun eigen fantasie komt hierbij enorm naar boven. Vandaag was ons boek: ‘Slokkebrok de reuzenslang’, van Eric Carle.