Derde kampdag in Antwerpen


Ja, een beetje later dan dat jullie gewend zijn, krijgen jullie het verslag van onze derde kampdag. De computer wilde niet meewerken.

Allemaal vrolijke gezichten woensdagochtend, heel erg fijn was dat. Voor de laatste keer ons wakker bewogen met de druppel samen met de mama/papa. Om daarna ons klaar te zetten voor Blub de vis. Hij had nu al water- en woestijnmuziek gehoord, hij vond dat het een dag was om een feestje te bouwen. “Iemand een idee hoe we dat kunnen doen?”, vroeg Blub. “Jaaaaaa, slingers (draad met tekeningen), ballonnen, dansen, fruitspiesjes. Genoeg ideeën. Goed dan moeten we er maar aan beginnen.

De jongste groep startten al met de ballonnendans. Buiten is dat best wel leuk:), de vliegen af en toe weg. Luisteren naar de muziek, wanneer de muziek stopt, staan we stil samen met onze ballon. Klinkt gemakkelijker dan het is, wees gerust.

Na de ballonnen haalden we lege flessen en vulden deze op met water. Allemaal een verschillende inhoud, die daardoor ook een verschillende klank kregen. We zetten deze op de trap, konden zo’n een orkest maken. Anderen begonnen met de visjes in te kleuren, die ze dan plakten aan hun ballon of aan hun trui of gewoon als ketting.
Heel fijn was dat de kinderen echt aan het zoeken waren op welke manier ze allemaal klank uit deze flessen kregen. Ook kwamen ze automatisch met een dirigent, die de boel draaiende hield. Heel erg leuk was dit.

Fruittijd, appels en nog watermeloen. Ze gingen goed naar binnen en wij maar schillen. Het doet toch altijd zo’n deugd wanneer kinderen zo flink fruit eten. En zien eten, doet eten!

Na de pauze gingen we naar binnen om daar de verschillende muziekinstrumenten te ontdekken. Welke klank hoort bij welk dier? Heel leuk vonden ze dit.
En als laatste spel kwam dan het krokodillenspel.
Evita had nog een mooi leesboek mee over een zeemeermin die op zoek was naar de mooiste schelp van de zee. De kinderen vinden het zo fijn om naar een verhaal te luisteren, ze genieten van de rust, van het verhaal en van elkaars reactie.

De ouders kwamen ons terug ophalen om 12.30 uur. Fijne knuffels werden uitgedeeld, hier en daar een dikke kus. Dat was een mooi afscheid.

De middag mochten we nog genieten van de oudste groep. Na de maaltijd deden we ons yogaspelletje, even rust, komen tot jezelf en zelfs deze dag zetten we de teller op 4 slapende kindjes. En ze waren goed vertrokken hoor:)

Boven experimenteerden we verder met de muziekinstrumenten. De tekening vertalen in klanken, vooral bewuste klanken, deze onthouden en terug laten horen. Dit doe je niet op 5 minuten.

Rijst- of speltkoek met appelsap of water. Buiten nog even spelen en op tijd terug binnen zijn voor de ongelooflijke plensbui.

Aan het einde van deze dag was het onze beurt voor de minst leuke opdracht: opruimen en schoonmaken. Maar gelukkig mochten we de dag afsluiten met een gezamenlijk etentje om nog wat na te genieten.

Fabienne, Céline, Kaat, Jolien en Erika willen jullie van harte bedanken voor dit fijne kamp!!

Tot volgend jaar.